Za tepsiju / pleh velicine 26 cm potrebno vam je:
35 kasika brasna
20 grama kvasca
3 kasicice soli
vode
Od vode ,soli , kvasca i brasna zamesiti testo srednje tvrdoce
za premazivanje 200 grama sira i ulje
Zamesiti testo srednje tvrdoce da se nebi lepilo ali nesme da bude previse tvrdo….
To testo sam podelila na dva dela
Od toga sam podelila na 10 manjih
Razvukla po malo oklagijom i spajala po dva kruga . Premazati uljem i staviti po dve kore jednu na drugu ne mazati odozgo nego samo izmedju ( tako da na kraju dobijete 5 krugova / kora )
Svih pet kora razvuci jos malo u velicini vase tepsije ( ja sam moje pracila cetvrtasto ovog puta)
Pouljiti tepsiju…..i staviti prvu koru ( koju ste dobili od dva kruga )
Pouljiti koru pa staviti jedan deo tog izmrvljenog sira.
Preko toga stavite drugu koru pa ulje pa sir pa koru i tako do kraja sa svim korama . Na zadnju koru ne stavljati sir ali staviti ulje odozgo i iseci na kocke pre pecenja. Ostaviti da odstoji 30 do 40 minuta.
Peci u zagrejanoj rerni na 220 nekih 20 -25 minuta