![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjK8Y4VBEFEVA94vHxuFsYtmDfmiI5AOKB-5Xc2y5apKMYUwRBDrlAMr50ORqHHcKcG5wlmUkXN6qB-Dzp9M7-j9VNynA6v60JY5routKycLs2D_4D0Dpx9rJyJYGY-yP6zUTTdmNVjTA/s640/Nepecenedoboskocke-1.jpg)
Sastojci:
250 g ptiber keksa
200 ml mleka
3 krupna jajeta
100 g šećera
125 g čokolade za kuvanje
125 g putera
Priprema:
1. U posudi za kuvanje na pari sjediniti umućena jaja sa šećerom. Zagrevati na pari uz neprekidno mućenje dok se smesa ne zgusne.
2. Dodati izlomljenu čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu smesu dodati puter i umutiti mikserom.
4. Pripremiti ravnu tacnu za kolače. Ptiber keks umakati u mleko, pa njime oblikovati manji pravougaonik na tacni za kolače (4×3 komada keksa). Prvi sloj keksa premazati trećinom pripremljenog fila i prekriti drugim redom natopljenog keksa. Postupak ponoviti još dva puta. Završiti s keksom i ostaviti u frižider da se stegne. Iseći na kocke.