![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2rlguj-o0nsiDfjh-Jn7x13z3aJ4rMxM29ImYmR5Cus2UEoAg-I3Rw8yvOU0-YPAbfA77jG_nmlioyEzpmHslcMEq_3fEBQUXnML6ULhhU8twTRaaTsP-eXLtChFvxn6DS7hrCnTcSXs/s640/13094330_253034408381339_7704360667928121694_n.jpg)
Otvorila sam bar 1o recepata sa borovnicama, ovaj nisam nasla zato ga i prenosim. (prepisan od koleginice).
Sastojci
115 g maslaca
115 g secera
malo soli
1 kesica 1 Vanilin šećer Dolcela
180 g brasna+ 1 kasika za posipanje borovnica
80 ml mlijeka
1 kasicica Praska za pecivo Dolcela
200 g +2 kasike svjezih borovnica
2-3 kasike smedjeg šećera
2 kom jaja
Priprema
Dugo mutiti secer, so, vanilin secer i maslac, dok ne postane bijelo, potrebno je vise od 10 minuta.
1.
Dodati jedno po jedno zumance i mutiti dalje.
2.
Bjelanca umutiti posebno sa secerom i ostaviti po strani.
3.
U smjesu od maslaca dodati mlijeko, brasno i prasak za pecivo i sjediniti kasikom, ne mikserom.
4.
Dodati snijeg od bjelanaca i 200 g borovnica posutih jednom kasikom brasna, sipati u pleh za pecenje (na slici 20×20). U kolac utisnuti nekoliko borovnica, posuti smedjim secerom i peci 40 minuta na 200°