PIJETE TO PO CIJELI DAN,A NE ZNATE DA JE TO UZROK RAKA DOJKE!



Istraživanje koje je svojim rezultatima šokiralo mnoge. Nevjerovatno, ali prema istraživanju u Norveškoj su otkrili da osobe koje piju tri šolje mlijeka dnevno imaju tri puta veću šansu za stvaranje raka grudi od pojedinaca koji su pili samo jedan kup ili čak pola šolje mlijeka dnevno.

Bez sumnje ste vidjeli da je rak grudi još češće danas, tako da se čini se da je mlijeko je razlog za ovu bolest. Ranije se vjerovalo da mlijeko ubrzava napredak raka koji je već razvijen, ali sada istraživači kažu da bi mogla biti svrha proširenje rast raka u opširniju razini.

Dominantni dijelovi pacijenata su porijeklom iz Finske, Švedske, Velike Britanije, Kanade i Amerike. Svaki od ovih naroda je pionir u potrošnji mlijeka.

Hormoni i komponente razvoja u mlijeku imaju potencijal da izazivaju rak, a to se isto tako odnosi na prerađene dodataka vitamina D, koji redovno poboljšavaju mlijeko i drugi mliječni stavke.



To se vjeruje da su pojedinci koji imaju bolesnih efekte raka grudi troši duplo više obrađene vitamina D u odnosu na druge.

Postoje i drugi faktori. Smanjena potrošnja prirodnog povrća i ribe, kao i povećane potrošnje testa, šećera i svinjskog mesa uvećavaju broj broj slučajeva raka dojke.

A opet, grudnjake, posebno onih koji su preuske može isto tako izazvati rak. Dame koje često nose grudnjak za 12 sati, imaju prošireni opasnost od raka dojke za 20 puta, u suprotnosti sa pojedincima koji je nekada koriste na vreme ili nikad, posebno u vezi sa grudnjaka sa metalnim podršku.

Ne zaboravite da podijeliti sa svojim prijateljima i članovima porodice na Facebooku, kao što možete pomoći nekome u nevolji!