NAJSLAĐA PILETINA – DO SADA BOLJI RECEPT ZA PILETINU NISAM PROBALA, UVJERITE SE I SAMI
Od ove kolicine luka dobije se jako fini umak a poseban ukus mu daje i beli luk
SASTOJCI
6-8 pilecih batkova
4 luka
2 glavice belog luka
vegeta, so i biber
1/2 dcl maslinovo ulje
PRIPREMA
1. Batkove je najbolje uvegetiti vece pre pecenja ali i nekoliko sati pre je ok, dobro zatvoriti folijom i staviti u frizider.
2. Luk iseci na ploske, staviti u vatrostanu posudu zajedno sa batkovima. Beli luk preseci po pola, sve zaliti uljem i peci prvih 30-40 minuta prekriveno folijom u predhodno zagrijanoj rerni na 200C.
3. Skinuti foliju okrenuti batkove i vratiti u renu da suvisna tecnost ispari i meso zarumeni.
4. Posluziti uz pecene krompire i salatu po zelji.
Posluživanje
Sto vise luka stavite “moca” ce biti sladja.
Izvor: coolinarika.com