ZA RUČKOM SE TRAŽIO ZALOGAJ VIŠE…NE MOGU VAM OPISATI KOLIKO SU GOSTI BILI ZADOVOLJNI OVIM JELOM





Ima toga već kod mene ali u malo drugačijoj formi, a sad evo i rolata :)…jer mi tikvice obožavamo 🙂
Sastojci
tikvice (kod mene 2 srednje)
brašno
jaje
papar, sol
šunka (4 velike fete fine šunke)

sir gauda kod mene puno jer tako volima
mozzarella (1 kugla )
ulje za friganje
mlijeko



Priprema
1.
Od brašna , jaja i mlijeka napravite paštelu, malo gušće nego za palačinke, posolite , popaprite.
2.
Tikvice tanko narežite po dužini, ne solite ih i ne cjedite vodu, nego ih feticu po feticu umačite u pripremljenu paštelu i pofrigajte u zagrijanom ulju s obje strane.
3.
Kad su gotove slažite ih na kuhinjski papir da upije višak ulja.

4.
Posložite ih po dužini na foliju ,ja sam složila po duzini dva reda a po širini 5 fetica) posložite šunku , gaudu mozzarelu , pažljivo zarolajte , dobro omotajte folijom , rubove folije dobro zatvorite, ubacite u pećnicu 20-ak min na 180°C.
5.
Nakon toga izvadite iz pećnice i pustite da se malo prohladi , otvorite foliju, izrežite i uživajte…
6.
pokazat ću vam put do originalnog recepta, cura tikvice stavlja u brašno pa u jaje(a ne paštelu ka ja ) i kad rolat zamota u foliju ne stavlja u pećnicu, pa ako se odlučite vi napravite kako vas volja, al ja volim kad se to sve lipo otopi i poveže.
fala na čitanju i pažnji