SPREMAN ZA 5 MINUTA: ČOKOLADNI KOLAČ BEZ BRAŠNA!







SASTOJCI
maslac za podmazivanje pleha
225 grama tamne čokolade (70% kakaoa)
225 grama milerama (slatke pavlake)
¼ kašičice soli
kakao
PRIPREMA
Podmažite pleh sa malo maslaca, a zatim ga prekrijte pekarskim papirom tako da pređe preko rubova pleha. Rastopite čokoladu na laganoj vatri. U drugom plehu srednje veličine, ugrijte slatku pavlaku na laganoj temperaturi. Kada se pavlaka dobro zagrije (vrela na dodir) skinite je sa ringle i ubacite so. Promiješajte.

Ubacite čokoladu u pavlaku i lagano miješajte, sve dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smjesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite.
Kada je kolač ohlađen, izvadite ga iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi. Nabacite malo kakaoa i isijecite.

Izvor: minimagazin.info