“KONOPI” SA NADJEVOM OD SIRA I DZEMA






Fino hrskavo tijesto premazano glazurom uz krem sir fini zagrisci uz caj i kavu,a gotovi u tili cas.Uzivajte!!

SASTOJCI
24 kom:
500g Lisnatog tijesta
250g krem sira
50g Meda cvjetnog Podravka
200g Džema marelica Podravka

Premaz:
40g šećera u prahu
1žlica vode

1žličica soka od limuna

PRIPREMA
1. Rzvaljajte lisnato tijesto tanko..Narežite ga na duge trake jedan centimetar debljine ,svaku traku dodatno rastegnite.Spajate po tri trakice okrećući ih jednu oko druge i zajedno zarolajte u krug .Stavite peci na lim za pečenje /na koji ste stavili papir za pečenje/, u zagrijanu pećnicu na 180C/18-20min.dok ne uhvate finu boju i pocmu se micati po limu.

2. Dok se konopi peku napravite premaz:Zdjelici dobro promiješate sve sastojke. Vruće konopčiće odmah premazite sa premazom.Ostavite da se ohlade

3. Krem sir dobro metlicom pomiješate sa medom ,stavite u špricu za ukrašavanje torti pa na nadjenete konope na vrh stavite malo đema od marelice.

Izvor: coolinarika.com