![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1u0FKn39cR-CsPtWkgWh_1BhBuYpqYLfVd_oF7T0-9kkK3dKDub_0t6IlPENF-_6mk2YyZAWX45D7P22xkwqgqdivCPMO880lEphKeAYX1Omn6spABxkYixgcyyq-BC638HXCxrlZZBzJ/s640/kolac-s-jagodama-39b6296bbba9ca6366208f6bd5936f47_view_l.jpg)
Sastojci
170g Glatkog brašna Podravka
125ml mlijeka
80g maslaca sobne temperature
1 Prašak za pecivo Docela
malo soli
1 veće jaje ili 2 manja
ekstrakt vanilije
500g svježe jagode
za ukrašavanje desertni preljev od jagode
par kapi soka limuna
Priprema
1.
Stavite mlijeko zdjelu i dodajte limunov sok (pričekajte 15 minuta prije nego što ga koristite)
2.
Miksajte jaje i maslac sa šećerom i malo soli dok ne dobijete glatku smjesu.
Doadajte mlijeko koje je odstajalo s limun sokom i polako umješajte brašno pomješano s praškom za pecivo.
4.
Ulijte smjesu u okrugli kalup promjera 20 podmazan maslacem
5
Po površini posložite izrezane jagode.
6
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 45-50 minuta ,provjerite čačkalicom je li pečeno.
7.
Ohdadite dobro prije serviranja prelijte desertnim preljevom.
Posluživanje
(jagode možete zamjeniti bilo kojim drugim svježim voćem)